Budget for små virksomheder

Som virksomhedsejer må man have styr på virksomhedens økonomi. Det får man ganske simpelt ved at lægge et budget. Ingen virksomhed er for stor eller for lille til at budgettere. Til forskel fra et regnskab, der viser, hvordan virksomheden har klaret sig, fortæller et driftsbudget noget om fremtiden.

Budgettet er ledelsens vigtigste økonomiske styringsredskab og danner et nødvendigt overblik over de forventede indtægter og udgifter både på kort og lang sigt. Et ordentlig budget gør det nemmere for virksomhedsejere og iværksættere at planlægge fremtidige investeringer samt forberede sig på nedgangsperioder og tage problemerne på forskud.

Sådan lægger du et driftsbudget

Et driftsbudget er et af de mest grundlæggende budgetter, man arbejder med. Den viser, virksomhedens forventede indtægter og udgifter for en given periode.

Driftsbudgettet kan være en væsentlig faktor i ansøgningen om et erhvervslån, da den giver kreditor et indblik i, om og hvordan du har tænkt dig at tilbagebetale lånet.

Det kan samtidigt også være en fordel at fremvise et privatbudget, der illustrerer, at du har overblik og styr på din egen økonomi – og du samtidigt kan betale dine private udgifter med den løn, virksomheden udbetaler til dig.

Revision

Små virksomheder kan fravælge revision af årsrapporten. Du kan fravælge revision, hvis din virksomhed i to regnskabsår i træk ikke overskrider  to af følgende tre størrelser på balancedagen:

Læs mere om fravalg af revision hos Erhvervstyrelsen.


Ansøg nu!

Kontakt os