Erhvervslån uden sikkerhed

Erhvervslån giver iværksættere og virksomhedsejere et støre økonomisk råderum og kan i høj grad hjælpe i driftsfinansiering, indfrielse af gældsposter samt investering i nye aktiviteter med henblik på at få virksomheden til at vokse.

Långivere – hvad enten det er banker eller andre låneudbydere kræver dog ofte, at der kan stilles sikkerhed for lånet for eksempel i form af sikkerhed i ejendomme, maskiner eller andet udstyr. Det er bare langt fra alle virksomhedsejere og iværksættere, der har den mulighed. Derfor er erhvervslån uden sikkerhed blevet en populær løsning – især for iværksættere og ejere af små virksomheden.

Befinder man sig i opstartsfasen og ved at opbygge en virksomhed, har en god forretningside, men ikke har mulighed for at låne penge til at udføre sin ide, kan det være utrolig frustrerende. De fleste banker er ikke i stand til at låne penge til et firma, hvor der ikke er nogen historik, der indikerer, at forretningskonceptet på sig vil genere penge.

I sådanne situationer er det til fristende at optage et erhvervslån uden sikkerhed. Det er dog anbefalelsesværdigt, at man tænker sig om. For det første – selvom erhvervslånet optages uden at stille sikkerhed, er det så stadig muligt at tilbagebetale lånet inden for en rimelig frist? Hvad sker der, hvis forretningsidéen ikke udfolder sig på den måde, du havde til hensigt? Har du stadig mulighed for at tilbagebetale lånet? Banken og andre låneudbydere kræver at stilles sikkerhed af en årsag.

Sammenlign erhvervslån uden sikkerhed

Uanset om du optager et erhvervslån med eller uden sikkerhed, er det første spørgsmål du skal stille dig selv i alle tilfælde, om du virkelig behøver et erhvervslån? Når beslutningen er truffet skal du granske din låneudbyder – især dem, der tilbyder lån uden at stille sikkerhed til rådighed. Stil dig selv spørgsmålet, hvad det er det, som gør, at de kan tilbyde et lån uden, der skal stilles sikkerhed for det?

For låneudbydere vil der altid være en risiko forbiundet med at låne penge ud – den risiko forhøjes, når der ikke bliver stillet sikkerhed ved optagelse af et erhvervslån. Derfor vil du også opleve, at et erhvervslån uden sikkerhed ofte er dyrere end erhvervslån med sikkerhed. Det betyder først og fremmest, at du skal være opmærksomhed på, hvor høj renten er. Dernæst skal du være opmærksom på, hvilke afgifter lånegiveren tager for at låne din virksomhed penge. Det kan for eksempel være høje administrationsgebyrer, servicegebyrer og meget høje renter ved forsinket betaling. Disse typer af gebyrer vises sjældent tydeligt i en aftale, og derfor skal du være særlig opmærksom, når du gennemgår aftalen.

Useriøse aktører

Antallet af virksomheder, der tilbyder erhvervslån uden sikkerhed, er steget, og disse långivere har haft mulighed for at være meget fleksible med hensyn til forskellige typer lån. Dette er en meget positiv udvikling for virksomhedsejere af små virksomheder og iværksætetre, der typisk ikke kan stille sikkerhed. Desværre er der brodne kar i denne branche. Der er markedsaktører, der udnytter dette og i stedet for at hjælpe virksomheder, der stræber efter at opnå deres visioner, ødelægger de, de virksomheder, der ikke forstår, hvad lånet i sin helhed betyder. Dette kan være alt fra høje renter i tilfælde af forsinkelser til administrationsgebyrer og forlængelse af visse lån med løbetider, som virksomheden ikke har forstået.

Det er meget vigtigt, at du som iværksætter gør dit “hjemmearbejde”, og tjek hvad der er relevant. I høj grad handler det om at bruge sin sunde fornuft: “Hvis du ser noget for godt til at være sandt, er det nok det…”.

Erhvervslån uden sikkerhed – et godt alternativ?

At optage et erhvervslån uden sikkerhed kan være attraktivt og kan være en perfekt mulighed for at opnå, det man ønsker. Men man bør være opmærksom på, at der er andre muligheder, der medfører mindre risici. Hvis du ved, at du har en potentiel stor chance for at tilbagebetale lånet inden for en rimelig periode, og du tror på din forretning mere end noget andet, kan et erhvervslån uden sikkerhed måske være noget for dig. Hvis du er det mindste usikker på dette, skal du være meget forsigtig og tænke i andre løsninger.

Ansøg nu!

Kontakt os