Guide: Find Danmarks billigste erhvervslån

Det koster penge at tjene penge. Det ved de fleste virksomhedsejere og iværksættere. Derfor har de fleste virksomhedsejere også stået i en situation, hvor de mangler likviditet  – hvad enten formålet er driftsfinansiering eller til investering i nye maskiner, lokaler, personale m.m. I sådanne tilfælde vil et erhvervslån kunne hjælpe. Det kan dog hurtigt blive en dyr fornøjelse at låne penge. Derfor har Erhvervslån.dk foretaget en sammenligning af markedets erhvervslån, der gør søgningen efter Danmarks bedste og billigste erhvervslån mere gennemskuelig.

Sammenlign og find det billigeste erhvervslån

De fleste som starter sin første egen virksomheder, befinder sig pludselig uden for sin “comfort zone”. Man har sagt farvel til trygheden i den faste månedsløn, og man har pludselig kun en ringe anelse om, hvad morgondagen bringer. Det er blandt andet derfor, opstartsfasen er en så lærerig periode, hvor man gør sig både negative og positive erfaringer. Det samme er tilfældet, når man for første gang skal finde det bedste og billigste erhvervslån.

Derfor har Erhvervslån.dk lavet en guide til dig, så du finder det erhvervslån, der matcher din virksomheds behov bedst – og samtidigt til den billigste pris.

Sådan finder du Danmarks billigste erhvervslån

I søgningen efter det billigste og bedste erhvervslån – uanset om det er første gang, du optager et erhvervslån flere gange tidligere, så kan du simpelthen ikke være for grundig i din research. Det lån, som ved første øjekast og et hurtigt blik på rentesatsen, er ikke nødvendigvis det billigste lån.

Lånet kan være behæftet med dyre gebyrer, afgifter og øvrige skjulte omkostninger, og rentesatsen afspejler det ikke nødvendigvis, det billigste erhvervslån.

Renten er den udgift, du betaler for at få et lån. Typisk er det, hvad man betegner som nominel årlig rente, der angives i lånedokumentet. Men den angiver kun den rente, du skal betale for lånet, men fortæller intet om rente eller antallet af rentetilskrivninger. En mere præcis rentesats finder du ved at se på, hvad der kaldes debitorrenten.

Når du vil finde det billigste erhvervslån, så er det ikke nok kun at sammenligne renter på erhvervslån. Et lån kan have en lav rente, men skyhøje stiftelsesomkostninger, adviseringsafgifter etc. Dit erhvervslån med en lav rente kan altså nemt blive dyrere end højere forrentede erhvervslån alene på grund af høje gebyrer.

ÅOP, Årlige omkostninger i procent, er også et udmærket sammenligningsparameter. ÅOP viser dig, hvad det koster at have et lån inklusive renter og alle øvrige omkostninger.

Selvom ÅOP giver dig en udmærket indikation af, hvad et lån koster om året, inklusiv både renter og gebyrer, vil du i alle tilfælde være nødt til at vurdere de samlede omkostninger, hvor du også medregner løbetiden. Du kan som udgangspunkt altid forvente, at jo længere løbetid, des dyrere lån.

Jo hurtigere, du tilbagebetaler dit erhvervslån, jo billigere bliver det. Det betyder til dels, du kan drage fordel af et lån med en kortere løbetid. Især i de tilfælde, hvor du står i en midlertidig situation og mangler likviditet (til for eksempel driftsfinansiering eller opstart af virksomhed). Når du gennemlæser betingelserne for dit erhvervslån, er det derfor vigtigt, du er opmærksom på, at du kan indfri lånet før tid – uden ekstra omkostninger, samt at du stopper med at betale afgifter for lånet, så snart du har indfriet dit erhvervslån. Der findes låneudbydere på markedet, som fortsat vil opkræve gebyrer og afgifter, der blev aftalt ved stiftelsen, selvom du for eksempel indfrier lånet tre måneder før aftalt tid.

Endeligt er det bedste råd til enhver, der søger efter et erhvervslån: Lån aldrig flere penge, end du kan betale tilbage!

Kan du ikke betale dit lån tilbage til den aftalte tid, så vil lånet blive en dyr fornøjelse. I så fald har kreditor ret til at pålægge dig rykkergebyrer og morarenter.

Ansøg nu!

Kontakt os