Erhvervslån til opstart

At ændre noget. At være sin egen chef. At skabe noget. At lade lysten drive værket. Frihed. Årsagerne til at starte egen virksomhed er mange. Og de fleste iværksættere kender nok følelsen af “slet ikke at kunne lade være”, når først forretningsideen er opstået. Men når først iværksætterdrømmene er i gang, kan de ende lige så brat i det øjeblik, man stifter bekendtskab med bankernes uvildighed til at bevilge erhvervslån til opstart af virksomhed.

Særligt efter finanskrisen er bankernes risikovillighed faldet drastisk. Selvom forretningsideen er solid og planen ser fornuftig ud. Men risikoen på erhvervslån til opstart af virksomheder er højere, end erhvervslån til veletablerede virkosmheder, der kan præstere en årelang historik af høj omsætning.

Og det er en skam. Ikke alene kan det knuse iværksætterdrømmen – det hæmmer også væksten i Danmark, hvis ikke vi hjælper nye virksomheder i gang. Derfor skal ingen seriøs iværksætter lade sig stoppe af et nej fra banken.

Muligheder for erhvervslån til opstart af virksomhed

Vækstfonden er statens finansieringsfonden og har til formål at hjælpe etablerede små og mellemstore danske virksomheder med finansiering til at vækste. Men Vækstfonden hjælper også nystartede virksomheder med finansiering til at udvide sin forretning. Vær dog opmærksom på, at Vækstfonden forventer, at virksomheden ikke er yngre end, den allerede har har produkter og et kundegrundlag.

Læs mere om Vækstfondens lån til iværksættere.

Crowdfunding og Peer -to – Peer lån

Peer to peer lån er betegnelsen for det fænomen, hvor private mennesker og investorer yder lån til andre mennesker. Lendino er et eksempel på en sådan platform. Et peer to peer lån er et godt alternativ til et banklån, hvis man ikke er presset på tid,og man samtidigt har en velformuleret forret ningsplan, der kan overbevise nok private mennesker og investorer om, at de skal låne dig penge.

Nye form for erhvervslån

Som en naturlig følge af det er blevet sværere at få et erhvervslån til opstart af virksomhed, er der opstået nye aktører på markedet, der netop fokuserer på at hjælpe mindre virksomheder og nystartede virksomheder med finansiering via et erhvervslån. Det betyder, at disse låneudbydere er villige til at tage den risiko, som de traditionelle banker ikke vil tage.

Du kan læse om mere om denne type erhvervslån her.

Ansøg nu!

Kontakt os