Sådan fungerer et erhvervslån

Små og mellemstore virksomheden spiller en stor rolle i dansk økonomi. Det er netop de virksomheder, som er med til at skabe flest ny jobs og dermed vækst i samfundet. Derfor skal det heller ikke være besværligt at ansøge om et lån. Danske Erhvervslån har gjort det sin sin ambition, at gøre det lettere for virksomhedsejere og iværksættere at få den finansiering, de behøver, for at kunne skabe en succesfuld virksomhed.

Ansøg på ét minut

Ansøg på 1 minut. Din ansøgning er ikke bindende.

Tilbud indenfor en time

Du får svar på din låneansøgning indenfor én time.

Udbetaling samme dag

Du godkender lånet med dit NemId, og pengene udbetales samme dag.

Sådan kreditvurderes din virksomhed

Det er ikke en selvfølgelighed, at en virksomhed kan få et erhvervslån. Forskellige banker og låneudbydere ser på forskellige faktorer, når de vurderer, om de vil tilbyde din virksomhed et lån. Nedenfor ser du, hvilke faktorer en bank typisk vil se på, hvis de skal tilbyde din virksomhed kredit eller et erhvervslån.

Væsentlige faktorer, som påvirker hvor meget din virksomhed kan låne og til hvilken pris


Personerne bag virksomheden

Vurdering af personen eller personerne bag virksomheden er en vigtig faktor for foretage en risikovurdering af virksomheden. Betalningsanmærkninger, gæld til andre låneudbydere, stabil indkomst, erfaring og en positiv kreditvurdering er alle faktorer, der spiller ind.

Cashflow

Cashflow, det vil sige opgørelsen over virksomhedens indbetalinger og udbetalinger over en bestemt tidsperiode. Den pengestrøm er en vigtig indikator for låneudbyderen for at se, hvordan virksomhedens likviditet ændrer sig. En række virksomheden genererer overskud, men kan have problemer med at største del af omsætningen ligger i en periode af, mens størstedelen af udgifterne ligge i en anden del.

Forretningsplan

Har du en forretningsplan med en tydlig strategi og implementeringsplan? Ved du, hvad dit kundesegment er? Er din virksomhed afhængig af nogle få kunder? Den gode forretningsplan tager højde for generelle forretningsrelaterede faktorer og tendenser og hjælper normalt långiveren til at føle sig sikker på at udstede et erhvervslån.

Historik vs. fremtid

En virksomhed med en lang historie går sædvanligvis ikke konkurs så ofte som nyopstartede eller “unge” virksomheder.

Styr på tallene

At der er styr på tallene og lagt et ordentligt budget er vigtigt for dig og banken. Som allerede nævnt er cash flow normalt vigtigere end det faktiske resultat. Hvor meget skylder virksomheden i lån til andre banker, hvor mange mennesker arbejder i virksomheden, hvordan ser virksomheden ud, hvad er vækstambitionen, detaljerne om, hvor meget virksomheden har brug for i lån til virksomheden – alt det, der kan være interessant at diskutere, inden låneudbydere kan godkende en ansøgning eller ej.

Ansøg nu!

Spørgsmål?

07.00-17.30 (man-fre)

Kontakt os