Erhvervslån og selvskyldnerkaution

I den bedste af alle verdener berører virksomhedshedens økonomi ikke ens privateøkonomi. Med andre ord kan virksomheden ikke overholede sine finansielle forpligtelser, vil det ikke berører dine private aktiver, og du kan derfor ikke få frataget dig dit hus, bil samt øvrige ejendele. Men sådan fungerer virkelighedens verden bare ikke.

I dag vil de fleste banker og låneudbyder kræve selvskyldnerkaution ved stiftelsen af et erhvervslån. Selvskyldnerkaution er den form for kaution, hvor kautionistens forpligtelse indtræder straks efter skyldnerens misligholdelse.

Argumentet er, hvis du ikke tror på din forretningside, hvorfor skal banken / låneudbyderen tro på den?

Nye lånemuligheder

Internettets hastige udvikling har åbnet op for muligheden for, at virksomheder hurtigt kan optage et forbrugs- eller erhvervslån med højere fleksibilitet og en hurtig udbetaling. Ofte vil du med disse type lån få udbetaling samme dag, som du har godkendt låneaftalen. Det er en positiv udvikling for især de små danske virksomheder, der ofte vil opleve problemer med at få et erhvervslån hos banken – til dels fordi mindre virksomheder som tommelfingerregel indebærer en højre risiko – til dels fordi gevinsten på lån til små virksomheden samtidigt er lavere.

Vigtigt at være opmærksom på

Som sagt findes der i dag et stort udbud af aktører på lånemarkedet, det gør det kun endnu vigtigtere at gøre et grundigt forarbejde i valget af långiver, men også at du samtidigt har styr på din egen virksomhed og dens budget.

Ansøg nu!

Kontakt os